تغذیه در سنگ کیسه صفرا

(امتیاز دهید)


تغذیه در سنگ کیسه صفرا

کیسه صفرا در زیر کبد قرار گرفته است و وظیفه اصلی آن تغلیظ و نگهداری صفرای ترشح شده از کبد می‌باشد. نمک‌های صفراوی برای هضم و جذب چربی‌ها، ویتامین‌های محلول در چربی و بعضی مواد معدنی ضروری هستند.

اختلالات مجاری صفراوی سالانه میلیون‌ها نفر را تحت تاثیر قرار داده و باعث درد و رنج و حتی مرگ می‌شود.

تشکیل سنگ‌های صفرا بدون وجود عفونت را کوله لیتیازیس می‌نامند. تقریبا تمام سنگ‌های صفراوی در داخل کیسه صفرا تشکیل می‌شوند. اما در مواردی نادر ممکن است در پشت محل تنگی مجاری صفرا ایجاد شوند.

عوامل خطر

1. جنس مونث
2. بارداری
3. سالمندی
4. سابقه فامیلی
5. چاقی خصوصا از نوع شکمی
6. دیابت
7. IBD
8. داروهای کاهنده چربی
9. داروهای ضد بارداری
10. کاهش وزن سریع
باکتری‌ها
رژیم غذایی با چربی بالا

علائم

بیشتر افراد علامت خاصی را نشان نمی‌دهند. اما بعضی علائم مشاهده شده عبارتند از:

– درد شدید و ناگهانی در قسمت راست و بالایی شکم
– تب و لرز
– تهوع و استفراغ شدید
– زردی
– مدفوع خاکی رنگ یا ادرار تیره

درمان

در اکثر مواقع، برداشت کیسه صفرا از طریق جراحی درمان اصلی می‌باشد. مخصوصا اگر سنگ‌ها زیاد و بزرگ باشند. در بعضی موارد درمان دارویی استفاده می‌شود.

پیشگیری

1 – در صورت وجود چاقی، کاهش وزن توصیه می‌شود. اما باید توجه داشت که کاهش وزن به صورت تدریجی انجام شود. و از یک رژیم متعادل و متنوع به همراه فعالیت بدنی پیروی شود.

2 – از گرسنگی شدید باید پرهیز شود.

3 – از رژیم غذایی پرچرب و مصرف هله هوله اجتناب شود.

4 – بعضی مطالعات نشان داده‌اند مصرف متعادل روغن زیتون، احتمال خطر سنگ‌های صفراوی را کاهش می‌دهد.

5 – بعضی مطالعات پیشنهاد کرده‌اند لسیتین که یک ماده طبیعی موجود در لوبیای سویا، جو دوسر، تخم مرغ، شیر، بادام زمینی، کلم و شکلات است، به پیشگیری از سنگ‌های صفراوی کمک می‌کند.

امتیــــاز : Article Rating

تاریــــخ : دوشنبه, 27 مهر,1394



تغذیه در سنگ کیسه صفرا

اشتراک گذاری

درباره نویسنده

به موضوعات رقابتی علاقه مندم !!!!

یک نظر دهید

Histat